גוף האדם זקוק לנחושת, בכמויות קטנות, לשמירה על בריאות טובה. מחקרים מצביעים על כך שהגוף משתמש בנחושת ליצירת תאי דם אדומים, חיזוק עצמות ורקמות, וגם בגדילה והתפתחות של תינוקות ברחם. חשוב לדעת כי זהו מינרל חיוני שהגוף מקבל מהמזון ולא מייצר אותו לבד. הנה 5 מאכלים שיוסיפו לכם נחושת לגוף:
כבד – מאכל עשיר בויטמינים וכן, גם בנחושת. בצלחת או על שיפוד, הכבד יעניק לכם נחושת לחיזוק הגוף. חשוב לדעת כי הכבד עשיר בכמויות גבוהות של ויטמין A, שלא מומלץ לנשים בהריון.
פטריות שיטאקי – הפטריות שמקורם במזרח אסיה, מתאפיינות בטעם דומיננטי והן תוספת מעולה למתכונים אסייתים ומרקים. אפשר להוסיף את השיטאקי גם לנודלס, ירקות מוקפצים ותבשילים שונים. היתרונות הבריאותיים של הפטריות רבים מאוד: הן עשירות במינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים וכמובן גם בנחושת.
אגוזים, שקדים ושומשום – אגוזים וזרעים הם בתי חרושת קטנים של בריאות. הם עשירים בסיבים תזונתיים, חלבונים ושומנים בריאים, כמו גם מגוון רחב של חומרים מזינים אחרים ונחושת. והכי נחמד, הם לא דורשים לעמוד מול הסירים, אפשר לנשנש אותם מול המסך, להוסיף אותם לסלטים וממרחים שונים.
עלים ירוקים – סלט שתוסיפו לו חופן מכובד של כרוב עלים, עלי תרד או מנגולד, יוסיף לכם המון בריאות ועוד קצת נחושת. חוץ מזה הגוף שלכם יקבל כמות יפה של ויטמינים ומינרליים וגם כידוע – מעט מאוד קלוריות.
שוקולד מריר – חובבי המתוקים, לא קופחתם. שוקולד מריר מכיל כמויות גבוהות יותר של מוצקי קקאו – כמו גם פחות חלב וסוכר – מאשר שוקולד רגיל. שוקולד מריר עשיר יותר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים וחומרים מזינים – בהם נחושת. אזהרה למכורים: זה לא אומר שעכשיו מותר לאכול שוקולד ללא גבול, עדיין מדובר במאכל עתיר קלוריות, שומן וסוכר.
* כל המידע המובא בכתבה אינו משמש תחליף לייעוץ רפואי ואינו בגדר המלצה רפואית ותזונתית.